A-Z Raaka-aineet

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z

Acacia Senegal Gum

Acacia Senegal Gum, arabikumi – Afrikka

Kumiakaasiapuusta tihkuvasta maitiaisnesteestä valmistettua arabikumia käytetään kosmetiikassa sakeuttajana, eli paksuntamaan tuotteen koostumusta.

Benzoic Acid

Benzoic Acid, bentsoehappo – Saksa

Bentsoehappoa esiintyy luontaisesti marjoissa, kuten puolukassa, karpalossa ja hilloissa. Yleensä se valmistetaan kemiallisesti, jolloin se luokitellaan luontaisen kaltaiseksi aineeksi. Bentsoehappoa käytetään elintarvikkeissa ja kosmetiikassa tuotteen säilyvyyttä parantavana aineena.

Benzyl Alcohol

Benzyl Alcohol, bentsyylialkoholi – Saksa

Bentsyylialkoholi on aromaattinen alkoholi, jota esiintyy luontaisesti joissakin kasveissa, kuten jasmiinissa ja ylang ylangissa. Yleensä se valmistetaan kemiallisesti, jolloin se luokitellaan luontaisen kaltaiseksi aineeksi. Bentsyylialkoholia käytetään kosmetiikassa tuotteen säilyvyyttä parantavana aineena.

Betaine

Betaine, betaiini – Suomi

Betaiini valmistetaan sokerijuurikkaasta sokerintuotannon sivuvirta-aineena. Betaiini on humektantti eli ihoa kosteuttava aine. Lisäksi se vahvistaa ihon suojabarriääriä T-liitoksia vahvistamalla sekä rauhoittaa ihoa.

Bisabolol

Bisabolol, alpha-bisabololi  – Brasilia

Bisabololi rauhoittaa ihoa erittäin tehokkaasti ärtynyttä ja punoittavaa ihoa sekä ihottumia, toimii antioksidanttina ja hillitsee melaniinisynteesiä eli ihon pigmentinmuodostusta ehkäisemällä melanosyyttejä stimuloivien hormonien tuotantoa, jonka ansiosta se ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista ja vaalentaa jo syntyneitä läiskiä.

Djusien käyttämä alpha-bisabololi valmistetaan 100 % candeia-puun öljystä. Se toimii synergisesti açaímarjaöljyn kanssa erityisesti pigmenttiläiskien hoidossa hillitsemällä melaniinisynteesiä. Yhdisteen on todettu ehkäisevän pigmenttiläiskien muodostumista ja kirkastavan ihon sävyä kojic-happoa ja arbutiinia tehokkaammin ja pitkäaikaisemmin ilman ihon herkistymistä.

Centella Asiatica Leaf Extract

Centella Asiatica Leaf Extract, gotu kola eli rohtosammakonputki tai tiikeriruoho – Madagascar

Gotu kola on vuosituhansia ayurvedassa ja kiinalaisessa lääketieteessä käytetty rohtokasvi, jota hyödynnetään paljon ihonhoidossa sen lukuisten ihoa hoitavien vaikutusten vuoksi. Gotu kola sisältää runsaasti bioaktiivisia ainesosia, kuten triperteenejä, asiaticosidea, asiatic acidia, madecassosidea ja madecassic acidia, jotka parantavat kollageenin muodostumista, erityisesti tyypin I ja III kollageenia, dermiksen yleisimpiä kollageenityyppejä.

Djusien käyttämä gotu kola uute on 100 % kasviuutetta ilman liuottimia. Uutteen on todettu suojaavan ihoa UV-säteilyn haittavaikutuksilta ja glykaatiolta, ehkäisevän tulehduksia, parantavan kollageenisynteesiä, kiinteyttävän ja vahvistavan ihoa sekä lisäävän ihon joustavuutta.

Chaenomeles Japonica Seed Oil

Chaenomeles Japonica Seed Oil, ruusukvitteninsiemenöljy – Puola

Ruusukvitteni on ruusunsukuinen matala pensaskasvi, joka tekee kauniit oranssinpunaiset kukat kesällä ja myöhemmin syksyllä keltaiset, muhkuraiset hedelmät, jotka tuoksuvat sitrukselle. Djusie käyttää ruusukvittenin siemenistä kylmäpuristettua öljyä, jonka makea tuoksu muistuttaa marsipaania. Ruusukvitteninsiemenöljy sisältää runsaasti omega-6- eli linolihappoa (yli 50 % rasvahappojen määrästä), omega-9- eli oleiinihappoa (noin 34 %) sekä palmitiinihappoa (noin 9 %). Rasvahappojen lisäksi ruusukvitteninsiemenöljy sisältää E-vitamiinia ja karotenoideja.

Ruusukvitteninsiemenöljy rauhoittaa tulehduksia, vahvistaa ihon suojabarriääriä, tasapainottaa ihon talineritystä, siloittaa juonteita, kirkastaa ihon sävyä ja suojaa ihoa UV-säteilyn sekä ulkoisten stressitekijöiden aiheuttamilta soluvaurioilta.

Citrus Aurantifolia Peel Oil

Citrus Aurantifolia Peel Oil, limen eteerinen öljy – Meksiko

Limen eteerisellä öljyllä on erinomaiset detox-ominaisuudet. Se auttaa poistamaan nesteturvotusta, tasapainottaa ihon talineritystä ja kirkastaa ihoa.

Aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan lime on virkistävä sekä uupumusta, ahdistusta ja stressiä lievittävä. Se auttaa kuitenkin rauhoittumaan ja tukee siten luovuutta ja keskittymistä.

Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil

Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil, bergamotin eteerinen öljy – Italia

Bergamotin eteerinen öljy on ominaisuuksiltaan antibakteerinen, anti-imflammatorinen ja antioksidanttinen. Se tasapainottaa ihon talineritystä, ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista napakoittaa ihoa, rauhoittaa kutinaa ja ärsytystä, uudistaa ihoa ja kirkastaa sekä tasoittaa ihon sävyä. Bergamot sopii erinomaisesti sekaihon, aknen, epäpuhtauksien, ikääntymisen merkkien, arpien ja pigmenttiläiskien hoitoon.

Aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan bergamot on mielialaa kohottava ja tasapainottava, stressiä lievittävä ja rauhoittava.

Djusien käyttämä bergamotin eteerinen öljy on furanokumariinivapaa, eli se ei sisällä bergapteenia, joka luokitellaan fotosensitiiviseksi aineeksi. Eteerinen öljy on valmistettu bergamotin kuorista puristamalla, jonka jälkeen öljy on tislattu furanokumariinien poistamiseksi.

Citrus Nobilis Peel Oil

Citrus Nobilis Peel Oil, vihreän mandariinin eteerinen öljy – Italia, luomu

Vihreän mandariinin eteerinen öljy on ominaisuuksiltaan antiseptinen, antioksidanttinen, anti-imflammatorinen ja detox-vaikutteinen. Se uudistaa ja kirkastaa ihoa, hoitaa pigmenttiläiskiä, arpia, aknearpia, epäpuhtauksia, ikääntymisen merkkejä ja napakoittaa veltostunutta ihoa. Lisäksi se parantaa mikroverenkiertoa ja lymfakiertoa tuoden iholle kirkkautta ja hehkua.

Aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan vihreä mandariini on rauhoittava, mutta mielialaa kohottava. Vihreä mandariini eroaa tavallisesta mandariinista siten, että öljy on puristettu hedelmistä, jotka eivät ole vielä täysin kypsiä.

 

Citrus Paradisi Peel Oil

Citrus Paradisi Peel Oil, greipin eteerinen öljy – USA

Greipin eteerinen öljy on detox-vaikutteinen, antiseptinen ja supistava. Se parantaa aineenvaihduntaa, poistaa nesteturvotusta ja stimuloi mikroverenkiertoa. Greipin eteerinen öljy on erinomainen rasvaisen, suurihuokoisen ihon ja aknen hoidossa. Se ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista, tasapainottaa talineritystä ja napakoittaa laajentuneita huokosia.

Aromaterapeuttisilta ominaisuuksiltaan greippi on energisoiva ja mielialaa kohottava.

 

Dehydroacetic Acid

Dehydroacetic Acid, dehydroetikkahappo  – Saksa

Dehydroetikkahappo on synteettinen, mieto ja ihoystävällinen säilöntäaine, joka on sallittu sertifioidussa luonnonkosmetiikassa. Se estää haitallisten sienten ja mikrobien kasvua tuotteissa.

Euterpe Oleracea Fruit Oil

Euterpe Oleracea Fruit Oil, açaímarjaöljy ­– Brasilia

Açaímarjaöljy sisältää runsaasti omega-9- eli oleiinihappoa (35-55 %) ja omega-6- eli linolihappoa (10-20 %). Lisäksi öljyssä on runsaasti antioksidantteja ja E-vitamiinia. Açaímarjaöljy hillitsee melaniinisynteesiin eli ihon pigmentinmuodostumiseen osallistuvan tyrosinaasientsyymin toimintaa, kirkastaa ihon sävyä, tasapainottaa ihon talineritystä, parantaa ihon joustavuutta, rauhoittaa tulehduksia sekä suojaa ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta soluvaurioilta. Açaímarjaöljy sopii ikääntymisen merkkien hoitoon, kuivalle iholle, arville ja pigmenttiläiskille sekä atopian ja rosacean hoitoon.

Djusien käyttämä açaímarjaöljy toimii synergisesti alpha-bisabololin kanssa erityisesti pigmenttiläiskien hoidossa hillitsemällä melaniinisynteesiä. Yhdisteen on todettu ehkäisevän pigmenttiläiskien muodostumista ja kirkastavan ihon sävyä kojic-happoa ja arbutiinia tehokkaammin ja pitkäaikaisemmin ilman ihon herkistymistä.

Ganoderma Lucidum Stem Extract

Ganoderma Lucidum Stem Extract, lakkakääpäuute eli reishi – Suomi, luomu

Reishi eli lakkakääpä on adaptogeeninen sieni, jota on käytetty kiinalaisessa lääketieteessä rohtokasvina tuhansien vuosien ajan. Sitä kutsutaan kuolemattomuuden kasviksi ja sen ajatellaan tuovan hyvää onnea. Reishi sisältää ganodermanondiolia, joka hillitsee melaniinisynteesiin osallistuvan tyrosinaasientsyymin aktiivisuutta sekä kosteuttavaa ja rauhoittavaa beetaglukaania. Reishi sopii pigmenttiläiskien ja arpien hoitoon, herkälle, kuivalle ja punoittavalle iholle sekä ikääntymisen merkkien hoitoon.

Suurin osa maailman adaptogeenisistä sieniuutteista valmistetaan sienten jyvistä ja sienirihmastosta, ei varsinaisista sienten itiöemistä. Djusie on maailman ensimmäisen ja ainoa kosmetiikkasarja maailmassa, joka käyttää suomalaista, luomuviljeltyä ja erittäin korkealaatuista lakkakääpäuuttetta, joka on valmistettu 100 % sienen itiöemistä jyvien ja sienirihmaston sijaan. Sienten vaikuttavat aineet, kuten beetaglukaanit ja triperteenit sijaitsevat itiöemissä. Djusien lakkakääpäuutteen tuottaja on erikoistunut adaptogeenisten sienten viljelyyn, uuttamiseen ja tutkimukseen.

 

Gluconolactone

Gluconolactone, glukonolaktoni – Italia

Glukonolaktoni on polyhydroksi- eli PHA-happo, joka on vaikutuksiltaan samankaltainen kuin alfahydroksi- eli AHA-happo, mutta suurempi molekyylisenä se ei imeydy yhtä syvälle ihoon kuin AHA-hapoista yleisimmin käytetty glykolihappo, jonka ansiosta se ei ärsytä ihoa yhtä helposti. Glukonolaktoni poistaa kuollutta ihosolukkoa, eli kuorii ihoa, kosteuttaa ihoa erittäin tehokkaasti, siloittaa juonteita, tasoittaa ihon pintaa ja vahvistaa ihon suojabarriääriä. Lisäksi sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia, eli se suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Pitkäkestoisessa käytössä glukonolaktoni on ihanteellinen raaka-aine ikääntyvälle iholle, koska se vahvistaa ihoa ja häivyttää juonteita. Se voi sopia myös herkälle ja jopa rosaceaa taipuvaiselle iholle. Djusien käyttämä glukonolaktoni on 100 % kasviperäinen.

Glycerin

Glycerin, glyseriini – luomu

Djusien käyttämä glyseriini on kasviöljyistä valmistettu palmuöljyvapaa humektantti eli ihoa kosteuttava aine, joka suojaa ihoa ja auttaa pitämään ihon joustavana.

Helianthus Annuus Seed Oil

Helianthus Annuus Seed Oil, auringonkukansiemenöljy – Ranska, luomu

Auringonkukansiemenöljy sisältää runsaasti omega-6- ja -9-rasvahappoja sekä E-vitamiinia ja beetakaroteenia. Se vahvistaa ihon suojabarriääriä, rauhoittaa tulehduksia, tasapainottaa talineritystä, siloittaa ja pehmittää juonteita sekä karheaa ihoa ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.

Helicrysum Italicum Flower Oil

Helicrysum Italicum Flower Oil, italianolkikukan eteerinen öljy eli immortelle – Korsika

Italianolkikukasta eli immortelle käytetään myös nimitystä ”everlasting”, joka viittaa siihen, että kasvi voi selviytyä jopa kuukausia ilman vettä. Italianolkikukka on ihonhoidollisilta vaikutuksiltaan loistava. Sillä on uudistavia, antiseptisia ja anti-imflammatorisia vaikutuksia, jotka auttavat hoitamaan arpia ja ihovaurioita. Italianolkikukka sopii erityisen hyvin aknen, arpien, ihottumien, ärtyneen ihon, epäpuhtauksien, couperosan ja ikääntymisen merkkien hoitoon.

Italianolkikukan tuoksu on mieto ja hienostunut. Miedosta tuoksustaan huolimatta aromaterapeuttiset vaikutukset ovat kuitenkin merkittävät. Italianolkikukka lievittää stressiä, laukaisee jännityksiä, kohottaa mielialaa ja tuo elinvoimaa.

Jasminum Grandiflorum Flower Extract

Jasminum Grandiflorum Flower Extract, jasmiiniabsoluutti  – Egypti, luomu

Jasmiinin eteerinen öljy on ihoa napakoittava, rauhoittava ja antioksidanttinen. Se parantaa ihon elastisuutta, rauhoittaa herkkää ihoa, hoitaa arpia, pigmenttiläiskiä ja ikääntymisen merkkejä. Jasmiini sopii loistavasti kaikkien ihotyyppien hoitamiseen.

Huumaavan tuoksuisella jasmiinilla on lukuisia aromaterapeuttisia vaikutuksia. Se kohottaa mielialaa, rentouttaa, lievittää stressiä, laukaisee jännityksiä ja tasapainottaa hormonitoimintaa.

Jasmiinin kukan terälehdet eivät kestä höyrytislauksen kuumennusta, jonka vuoksi terälehdet uutetaan liuottimen avulla. Tämän jälkeen liuotin tislataan matalassa lämpötilassa, jonka jälkeen jäljelle jää absoluuttinen kukkauute.

Pelargonium Graveolens Flower Oil

Pelargonium Graveolens Flower Oil, ruusugeraniumin eteerinen öljy – Egypti

Ruusugeranium (tuttavallisemmin geranium) on yksi parhaista eteerisistä öljyistä ihonhoidollisilta vaikutuksiltaan. Se tasapainottaa ihon talineritystä, napakoittaa ja kirkastaa ihoa, elvyttää ulkoisille stressitekijöille altistunutta ihoa sekä hoitaa juonteita, arpia ja epäpuhtauksia. Antiseptisten ja anti-imflammatoristen vaikutusten ansiosta geranium sopii erinomaisesti aknen ja epäpuhtauksien hoitoon ja lisäksi se rauhoittaa ärtynyttä, punoittavaa ja tulehtunutta ihoa.

Aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan geranium on tasapainottava; se kohottaa mielialaa, mutta toisaalta myös rauhoittaa. Lisäksi se vähentää levottomuutta, ahdistusta ja tasapainottaa hormonitoimintaa.

Polyglyceryl-4 Oleate

Polyglyceryl-4 Oleate – Sveitsi

Polyglyceryl-4 Oleate on auringonkukansiemenöljystä ja kasvipohjaisesta glyseriinistä valmistettu emulgaattori, eli pinta-aktiivinen aine, joka on sallittu sertifioidussa luonnonkosmetiikassa. Sitä voidaan käyttää erilaisissa emulsioissa emulgaattorina, jonka avulla vesi ja öljy saadaan liukenemaan toisiinsa. Lisäksi se toimii esimerkiksi puhdistusöljyssä emulgoivana aineena, jonka avulla puhdistusöljy voidaan huuhtoa pois iholta vedellä.

Rosa Canina Seed Extract

Rosa Canina Seed Extract, ruusunmarjansiemenöljy – Argentiina, luomu

Ruusunmarjansiemenöljy sisältää runsaasti omega-3-, -6-, ja -9-rasvahappoja sekä betakaroteenia, lykopeenia ja hieman myös trans-retinolihappoa. Ruusunmarjansiemenöljy sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyväksi se on mm. samealle iholle, ikääntymisen merkkien hoitoon, aknerville, pigmenttiläiskille ja couperosalle. Djusien käyttämä ruusunmarjansiemenöljy on valmistettu hiilidioksidiuuttamalla. Hiilidioksidiuuttaminen säilyttää kaikista parhaiten kallisarvoiset aktiiviset komponentit ruusunmarjansiemenistä, joten se tuo lisätehoa ihonhoitoon.

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, rosmariininlehtiuute – Aasia

Rosmariininlehtiuutteella on antibakteerisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia. Sitä käytetään luonnonkosmetiikassa säilyvyyttä parantavana aineena, mutta sen hyvät ominaisuudet vaikuttavat myös ihoon. Rosmariininlehtiuute suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja ehkäistee epäpuhtauksia.

Squalane

Squalane, skvalaani – Ranska/Italia

Skvalaanin sukuista skvaleenia löytyy ihotalista eli sebumista luonnostaan. Djusien käyttämä skvalaani valmistetaan oliiviöljyn puristamisen tuotannon sivutuotteena. Skvalaani imeytyy ihoon erittäin hyvin sebumin sisältämän skvaleenin samankaltaisuuden ansiosta. Se on koostumukseltaan ohutta ja ihotuntumaltaan silkkistä eikä se tuki ihoa. Skvalaanilla on antioksidanttisia ominaisuuksia, jonka ansiosta se ehkäisee ihon omaa sebumia hapettumiselta ehkäisten näin epäpuhtauksia ja huokosten tukkeutumista. Lisäksi se tasapainottaa ihon talineritystä, edistää solujen uusiutumista, ehkäisee sekä vaalentaa arpia ja pigmenttiläiskiä iholla ja suojaa ihoa UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta. Skvalaani sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille.

Tocopherol

Tocopherol, E-vitamiini – Aasia

E-vitamiini on vahvasti antioksidanttinen aine. Sitä käytetään usein öljypohjaisissa tuotteissa kuten kasvoöljyissä ehkäisemään kasviöljyjen hapettumista, jolloin öljyt säilyttävät paremmin ihoa hoitavat ominaisuutensa. Lisäksi E-vitamiini on tehokasta ihonhoidossa. Se suojaa ihoa vapaiden radikaalien ja UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta, ehkäisee pigmenttiläiskien syntymistä, rauhoittaa punoitusta, ehkäisee tulehduksia, parantaa solujen hapensaantia ja uusiutumista sekä kiinteyttää ihoa. Djusien käyttämä E-vitamiini on täysin luonnollinen ja se on valmistettu kasviöljyistä.

Vaccinum Vitis-Idaea Seed Oil

Vaccinum Vitis-Idaea Seed Oil, puolukansiemenöljy – Suomi/Ruotsi, villinä kasvanut

Puolukansiemenöljy sisältää runsaasti omega-3- ja -6-rasvahappoja, mineraaleja ja E-vitamiinia. Se pehmittää tehokkaasti kuivaa ja karheaa ihoa, siloittaa juonteita, parantaa ihon elastisuutta, suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta ja ehkäisee pigmenttiläiskien syntymistä. Djusien käyttämä puolukansiemenöljy on valmistettu hiilidioksidiuuttamalla, joka säilyttää tehokkaimmin siementen sisältämät hoitavat komponentit.

Vinegar

Vinegar, omenasiiderietikka ­– Espanja

Fermentoimalla valmistettu omenasiiderietikka on todellinen ihonhoidon ihmeaine. Se sisältää AHA-happoihin kuuluvaa sitruuna- ja omenahappoa, aminohappoja, oligosakkarideja, monosakkarideja, C-vitamiinia ja kaliumia. Se tasapainottaa ihon pH:ta ja bakteerikantaa, kosteuttaa ja pehmittää ihoa tehokkaasti, poistaa kuollutta ihosolukkoa, parantaa ihon joustavuutta sekä suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Fermentoinnin ansiosta omenasiiderietikan sisältämät ainesosat pilkkoutuvat helposti imeytyvään muotoon. Omenasiiderietikka sopii samealle, kuivalle ja tukkeutuneelle iholle, pigmenttiläiskille, ikääntyvän ihon hoitoon sekä ihon epätasapainotilojen hoitoon.

Vitis Vinifera Seed Oil

Vitis Vinifera Seed Oil, viinirypäleensiemenöljy – EU, luomu

Djusien käyttämä viinirypäleensiemenöljy on viini- ja mehuteollisuuden sivuvirtaraaka-aine. Viinirypäleensiemenöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia, antioksidantteja ja omega-6- eli linolihappoa. Se parantaa ihon joustavuutta, kirkastaa ihon sävyä, hoitaa arpia ja pigmenttiläiskiä ja ehkäisee niiden syntymistä, suojaa ihoa UV-säteiden ja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta ja kiinteyttää ihoa. Viinirypäleensiemenöljy ei tuki ihoa ja se sopii kaikille ihotyypeille.

Xanthan Gum

Xanthan Gum, ksantaanikumi – Afrikka

Ksantaanikumi on luonnollisista mikro-organismeista valmistettu aine, jota käytetään kosmetiikassa paksuntamaan emulsioiden koostumusta, säätämään tuotteen viskositeettiä sekä muodostamaan geeliä.

Xylitol

Xylitol – Ranska

Xylitoli on glukoosista valmistettu ihoa kosteuttava aine eli humektantti. Se vahvistaa ihon suojabarriääriä ja parantaa ihoa suojaavien keramidien muodostumista. Xylitolilla on myös antimikrobisia ominaisuuksia.