A-Z Ingredienser

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z

Sodium Anisate
Natriumanisat – Tyskland

 

Natriumanisat är ett antimikrobiellt medel och konserveringsmed som fås från stjärnanis. Natriumanisat bildar tillsammans med natriumlevulinat konserveringsmedlet för Djusies handkräm.

Sodium Dehydroacetate

Natriumdehydroacetat – Schweiz

Natriumdehydroacetat är ett för huden skonsamt, syntetiskt tillverkat konserveringsmedel som har godkänts för certifierad naturkosmetika.

 

Sodium Levulinate
Natriumlevulinat – Tyskland

 

Natriumlevulinat är en hudvårdande ingrediens som tillverkas av sockerrör.
Natriumlevulinat bildar tillsammans med natriumanisat konserveringsmedlet för Djusies handkräm.

Sodium Stearoyl Glutamate
Natriumstearoylglutamat – Frankrik

 

Natriumstearoylglutamat är en emulgator, dvs. ett ytaktivt ämne som gör att fuktkrämens vatten och olja blandas ihop. Det natriumstearoylglutamat som används i Djusies produkter är en del av fuktkrämens emulgator.

Sodium Stearoyl Lactylate
Natriumstearoyllaktylat – Storbritannien

 

Natriumstearoyllaktylat är ett ytaktivt emulgeringsmedel som används i rengöringsprodukter och fuktkrämer. Tack vare det blandas vatten och olja ihop, och det utgör även ett rengörande ämne. Det natriumstearoyllaktylat som används i Djusies produkter är en del av fuktkrämens viskositetsregulatorer, dvs. förtjockningsmedel. Dessutom förbättrar det produktens stabilitet, vilket betyder att det hindrar vatten och olja från att separera sig från varandra.

Squalane

Squalane, skvalan – Frankrike/Italien

Skvalen, som är besläktat med skvalan, finns naturligt i hudtalg, dvs. sebum. Skvalan i Djusies produkter tillverkas som en biprodukt från pressning av olivolja. Tack vare liknande skvalen i sebum absorberas skvalan mycket bra av huden. Konsistensen är tunn, känslan mot huden är silkesmjuk och den täpper inte igen huden. Skvalan har antioxidativa egenskaper som förebygger oxidation av hudens eget sebum och förebygger därmed orenheter och igentäppta porer. Dessutom balanserar den hudens talgutsöndring, främjar förnyelse av celler, förebygger och bleker ärr och pigmentfläckar på huden samt skyddar huden mot UV-strålningens skadliga effekter. Skvalan lämpar sig utmärkt för alla hudtyper.

Stearyl Alcohol

Stearylalkohol – Förenta staterna

Stearylakohol är ett ämne som stabiliserar emulsionen och mjukgör huden och dessutom har den emulgerande och rengörande egenskaper. Dessutom används den till att reglera emulsionens viskositet, dvs. tjockhet, och för att effektivisera till exempel rengöringsproduktens löddrande effekt. Den stearylalkohol som används i Djusies produkter är av naturligt ursprung och en ingrediens i rengöringskrämens emulgator.